Els transportistes lamenten els "costos afegits" que els ha suposat la vaga de duaners

Mentre que el Govern ha destacat "la mínima afectació" que ha tingut la vaga de duaners en el trànsit de mercaderies, el gerent de l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra, Víctor Filloy, ha lamentat que la protesta sí que ha tingut repercussió en el sector pels canvis que s'han hagut de fer en la gestió dels viatges, i ha afegit que això ha suposat uns "costos afegits". Aixi, Filloy ha demanat als funcionaris i a les autoritats "que arribin a un consens" per tal que no es tornin a repetir jornades de vaga com la d'aquest dijous.

El director de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, ha dit que la jornada de vaga ha transcorregut sense incidents, ja que el trànsit de camions s'ha reduit dels habituals 250 fins als 140. Per aquest motiu, no hi ha hagut retencions de trànsit i els serveis mínims pactats han estat suficients per absorbir la demanda i per despatxar totes les mercaderies. Tampoc a la duana del Baladrà, on el trànsit de mercaderies és molt menor, hi ha hagut cap tipus d'incidència.

El gerent de l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d'Andorra, Víctor Filloy, també ha destacat que l'afectació a nivell d'accés al país ha estat mínima, perquè "ja fa dies que ens hem organitzat per avisar els clients i per repartir els viatges al llarg de la setmana". Malgrat tot, ha remarcat que la vaga sí que ha tingut una repercussió a nivell de gestió, ja que el que no s'ha transportat durant aquest dijous s'ha hagut o s'haurà de fer en d'altres dies, en alguns casos "doblant viatges", i que això comportarà "uns costos afegits".

Per aquest motiu, Filloy ha demanat a les autoritats i als funcionaris que arribin a un consens perquè no hi hagi més jornades de vaga. De fet, ha recordat que es tracta de la tercera jornada amb alteracions en el servei, i que no poden estar cada dia fent canvis en l'activitat.

De la seva banda, el Sindicat de Funcionaris de la Duana ha valorat positivament la jornada de vaga perquè s'ha tingut cura de "no bloquejar i paralitzar el país". El president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí, ha admès que alguns transportistes van avançar el pas de les mercaderies aquest dimecres i alguns ho faran aquest divendres. A més, ha lloat la "bona coordinació" entre la direcció i els duaners per garantir els serveis mínims i que es demostri la vaga.
font i imatge: ara.ad