ATMCA demana ampliar l'horari de la duana espanyola i la gratuïtat del túnel de Pimorent

Els transportistes de mercaderies demanen que s'ampliï l'horari de despatx de la duana espanyola mentre es mantingui tancada la frontera amb França. També volen que s'estudiï la gratuïtat per a camions del peatge del túnel de Pimorent.

L'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants ha decidit prioritzar dues peticions per pal·liar els efectes en el sector del tall de l'accés a França.

En primer lloc demana que s'ampliï l'horari de despatx de la duana espanyola per als camions provinents de França. Ara funciona fins a les 17h i es voldria que s'allargués fins a les 19h

 

Calcula que haver d'entrar per la frontera del riu Runer allarga els trajectes dels transportistes provinents de França entre una i dues hores.

La segona reivindicació que farà arribar a la Cambra de Comerç perquè la traslladi dilluns al Govern és que s'estudiï la gratuïtat per als camions del túnel de Pimorent, que costa 40 euros per trajecte, i d'aquesta manera cobrir part del perjudici que representa el tancament de la carretera RN-22.

Es vol que l'executiu demani a l'administració francesa si és viable la gratuïtat temporal del túnel que permet evitar el port de Pimorent o si es pot oferir a la concessionària alguna compensació econòmica perquè els transportistes no hagin de pagar el peatge.