Reunió d’anàlisi de les relacions empresarials entre L’Ariège i Andorra.

S'ha dut a terme una reunió entre representants politics i patronals francesos i Andorrans, per analitzar les deficiències en matèria de relacions empresarials entre l'Ariège i el Principat d'Andorra.

Per la part francesa han participat a la reunió el S.E. M. Zaïr Kedadouche, Ambaixador Francès a Andorra, el Sr. Pascal Escande, representant personal del Co-princep Frances, Sr. Salvador Pérez, Préfet de l'Ariège, - M. Michel Laborie, Secrétaire général de la Préfecture, M. Jean-Claude Masson, Directeur de la Direction du développement territorial et économique, des ressources humaines et des moyens, M. Paul Louis Maurat, Président de la Chambre de commerce et d'industrie territoriale de l'Ariège entre altres persones

I per la part Andorrana, el Sr. Marc Pantebre, President de la Cambra de Comerç, Industria i Serveis d'Andorra, la Sra. Pilar Escaler, Directora de la CCIS, el Sr. Xavier Altimir, President de la Confederació Empresarial d'Andorra, la Sra. Francesca Barbero, Presidenta de l'Associació de Transportistes de Mercaderies d'Andorra, i el Sr. Juli Perez, membre de la Junta Directiva de l'ATMCA.

En l'esmentada reunió s'han analitzat les diferents possibilitats de col•laboració empresarial entre la regió francesa i l'estat Andorra.

Els representants empresarials Andorrans, han posat de manifest la seva plena col•laboració dins del nou marc legal i fiscal del Principat, alhora que han recordat als assistents les noves oportunitats pels empresaris francesos tenint en compte la obertura estrangera Andorrana, així com han recordat la necessitat d'avançar en els convenis de NO doble imposició per que els empresaris Andorrans puguin generar ofertes al seu territori.

Els representants de l'Associació de Transportistes han posat de manifest les dificultat que representa per Andorra adquirir bens i serveis a França degut a les condicions d'accés per carretera, així com han manifestat la seva inquietud pels tancaments dels accessos a Andorra per carretera. En aquesta qüestió el Préfet ha manifestat als assistents que els tancaments estan basats en criteris tècnics i de seguretat de les persones, el que fa, que, difícilment podrien millorar aquesta qüestió.

Text: Atmca

Foto: Atmca